10 Φεβ 2020

Το σχολείο ξεκινά…

Σεπτέμβριος… ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου. Ο μήνας που σηματοδοτεί το άνοιγμα των σχολείων. Τα παιδιά βιώνουν ανάμεικτα συναισθήματα. Αφενός, είναι ενθουσιασμένα, μιας και γι’ αυτά η έναρξη του σχολείου είναι σημαντική.  Νέα τάξη, πολλές καινούργιες γνώσεις και φυσικά τα παιχνίδια στο προαύλιο με τους συμμαθητές. Αφετέρου, η ανεμελιά του καλοκαιριού, οι μέρες των διακοπών και το καλοκαίρι τελείωσαν (αχ! Πόσο μου λείπει το καλοκαίρι!) και ξεκινά το διάβασμα, οι εργασίες, τα διαγωνίσματα. Παιδιά… το σχολείο προσφέρει γνώσεις αλλά και κοινές μνήμες, στιγμές, φιλίες που θα σας συντροφεύουν μια ζωή!

Σεπτέμβριος… η «Πρωτοχρονιά» του σχολικού έτους! Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ευκαιρία για κάθε μαθητή να θέσει στόχους για τη νέα χρονιά. Μέσα από τη συζήτηση καθοδηγείστε το παιδί να εκφράσει από μόνο του τι θα ήθελε να επιτύχει τη νέα σχολική χρονιά. Για να το επιτύχετε αυτό μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις όπως «Τι θα ήθελες να αλλάξεις αυτή τη χρονιά;». Ωστόσο, μην ξεχνάτε! Τα παιδιά δεν παύουν να είναι παιδιά και να έχουν ανάγκη από παιχνίδι, είτε μόνα τους είτε με άλλα παιδιά!

Σεπτέμβριος… ο μήνας των αλλαγών και των «μυρωδιών». Νέα τάξη, νέοι καθηγητές, νέο σχολείο. Η μυρωδιά από τα καινούρια βιβλία, τα τετράδια και τα ντοσιέ, οι γόμες, τα μολύβια και οι χρωματιστοί μαρκαδόροι αποτελούν τα εργαλεία κάθε μαθητή. Αφιερώστε ένα απόγευμα για να διαλέξετε μαζί με τα παιδιά σας όλα όσα τα ίδια επιθυμούν. Οργανώστε το χώρο μελέτης τους, ώστε να είναι ένας χώρος ζεστός, όμορφος, χωρίς πολλά ερεθίσματα. Η οργάνωση, το πρόγραμμα ακόμα και η ρουτίνα δίνει στα παιδιά ασφάλεια, ηρεμία, σταθερότητα και δυνατότητα για πρόοδο.

Extra tips για μαθητές:

  • Προετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα σας αλλά και τη σχολική σας τσάντα. (Μη ξεχάσεις τη μάσκα!)Έτσι, θα έχετε ένα πιο ήρεμο πρωινό ξύπνημα!
  • Προγραμματίστε το διάβασμά σας και τις εξωσχολικές σας δραστηριότητες. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας για ξεκούραση.
  • Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις ικανότητες σας, ώστε να ξεπερνάτε τις δυσκολίες!

Extra tips για γονείς:

  • Κάθε πρωί χαμογελάστε στα παιδιά σας, ώστε να ξεκινήσει η μέρα τους όμορφα και αισιόδοξα.
  • Ετοιμάστε ένα υγιεινό κολατσιό για το παιδί που θα του δώσει ενέργεια όλη τη μέρα.
  • Δείξτε του τον τρόπο για να διαβάζει, αφήστε το να συγκεντρωθεί και ξαναπηγαίνετε στο τέλος να τσεκάρετε.
  • Σε όποια τάξη και αν πηγαίνει το παιδί σας θα πρέπει να έχετε λογικές απαιτήσεις σύμφωνα με τις ικανότητές του. Προσπαθήστε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή του και να αναδείξετε τα δυνατά του σημεία.
  • Διακριτικά να προτρέπετε το παιδί να σας ανοιχτεί και να συζητήσει τη μέρα του! Ρωτήστε το: “πώς ήταν η μέρα σου στο σχολείο σήμερα;” ή “ποιό ήταν το πιο ενδιαφέρον πράγμα που κάνατε σήμερα;”. 

Στα Φροντιστήρια “ΕΡΕΙΣΜΑ” καλωσορίζουμε  μαθητές κι γονείς και τους ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά! Μαζί και φέτος ας το κάνουμε να αξίζει!!!

T: 2231307114

#ΕΡΕΙΣΜΑ #ΜΑΖΙ #ΓΙΝΕΤΑΙ

#ereisma_lamia #ereisma_lianokladi #ereisma_team