ΚΡΙΚΟΥ ΒΑΓΙΑ

ΚΡΙΚΟΥ ΒΑΓΙΑ

 • Φιλόλογος

Contact Info:

  Βιογραφικό

  Η Βάγια Κρίκου γεννήθηκε το έτος 1986 στη πόλη της Λαμίας , είναι έγγαμη και μητέρα δυο παιδιών. Το 2008 αποφοίτησε από το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης, Γλωσσολόγος Φιλόλογος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε τα ακόλουθα σεμινάρια:

  *2004  Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο (Α /θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

  *2005 Η Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  *2008 Διεθνή Ημερίδα «Τρεις Γενοκτονίες, μια στρατηγική».

  Το 2010 ολοκλήρωσε το σεμινάριο λογοθεραπείας με εισηγητή τον Γιώργο Καλομοίρη (λογοπεδικός MCSLT-LCSLT ) με θέματα: τον ορισμό της λογοθεραπείας, το εύρος της παρέμβασης ,διαταραχές της ομιλίας, διαταραχές γραπτού λόγου και σχέση με τις διαταραχές του προφορικού λόγου. Σύνδρομα/διαταραχές στα οποία επηρεάζεται και η επικοινωνιακή επάρκεια λ.χ σύνδρομο Down. Απώλεια ακοής-κοχλιακά εμφυτεύματα. Αυτισμός υψηλής λειτουργικότητας, Aspenger. Επίκτητες διαταραχές της επικοινωνίας. Διάσπαση προσοχής.
  Το 2013 παρακολούθησε την Ημερίδα «Ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές και μαθησιακή διαδικασία» με εισηγήτρια Πλατή Μαρία (Ψυχολόγος-Παιδαγωγός).
  Το ίδιο έτος συνδιοργάνωσαν με τον Αναστασίου Γιάννη και πραγματοποίησαν Ημερίδα υπό την αιγίδα του φροντιστηρίου « Έρεισμα» με εισηγήτρια την Πλατή Μαρία (Ψυχολογος -Παιδαγωγός ) με θέμα «Παιδί, ΔΕΠΥ, Εθισμός στο διαδίκτυο, συμβουλευτική γονέων». Ο στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των γονέων και η επιμόρφωση των καθηγητών.
  Κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών «Διδάσκοντας τα Αρχαία Ελληνικά» Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  Το 2018 παρακολουθεί το 5μηνο σεμινάριο επιμέλεια και διόρθωση κειμένου, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης από το 2009 μέχρι το 2018.