03 Ιούν 2020

Μαζεύω καπάκια, μοιράζω χαμόγελα!

Η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο πρέπει να αποτελεί σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα στη ζωή μας, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνει το περιβάλλον και επομένως τη ζωή στον πλανήτη γενικά.

Η κοινωνική προσφορά και η προστασία του περιβάλλοντος είναι αξίες και ιδανικά, τα οποία πρέπει να συμβαδίζουν και να εξισορροπούνται, δίχως να συγκρούονται.

Ένας τόνος καπάκια (περίπου 700.000 καπάκια, δηλαδή 700.000 πλαστικά μπουκαλάκια) μπορεί να αποφέρει περίπου 150 ευρώ, που είναι η τιμή εκκίνησης μιας αναπηρικής καρέκλας. Το κίνημα των καπακιών, το οποίο ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύντομα “γιγαντώθηκε”, καθώς οι άνθρωποι βρήκαν ένα σημαντικό λόγο για να συλλέγουν τα πλαστικά καπάκια.

Τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και πολλοί άλλοι οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν σε κινήσεις για τη συλλογή πλαστικών πωμάτων για ανακύκλωση, προκειμένου να βοηθήσουν το περιβάλλον, καθώς και τα άτομα που χρειάζονται αναπηρικά αμαξίδια.

Η δράση της συλλογής των πλαστικών πωμάτων έχει τρείς διαστάσεις:

α) περιβαλλοντική, δηλαδή να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως τα υλικά που καθημερινά απορρίπτονται δεν είναι σκουπίδια. Έτσι, θα μειώσουμε τον όγκο των «άχρηστων» σκουπιδιών που πετιούνται στους κάδους ή στο έδαφος.

β) οικονομική, τα πλαστικά έχουν οικονομική αξία ακόμη και μετά τη χρήση τους.

γ) κοινωνική, ενισχύονται φορείς που βοηθούν κυρίως άτομα ΑμΕΑ και έχουν ανάγκη το αναπηρικό αμαξίδιο, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητά τους.

Η ομάδα των Φροντιστηρίων “ΕΡΕΙΣΜΑ”, σε συνεργασία με τους μαθητές της, συμβάλλει με τη συλλογή πλαστικών καπακιών, στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της ανακύκλωσης, ενισχύοντας έτσι οικονομικά το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Με τον τρόπο αυτό, προτρέπει όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά, σε μια καινούρια στάση ζωής, ανθρωποκεντρικής διάστασης.

Σκοπός μας, είναι να συνεχίζουμε να συλλέγουμε καπάκια, ενώ παράλληλα να ενημερώνουμε τους μαθητές μας, ότι τα καπάκια πρέπει να είναι αποτέλεσμα χρήσης κι όχι κατάχρησης.

Άλλαξε κι εσύ τρόπο ζωής!

Εμπιστέψου ανθρώπους που θα σου εμπνέουν όραμα & σκοπό!

Επίλεξε #ΕΡΕΙΣΜΑ , γιατί #ΜΑΖΙ #γίνεται

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, για όσους επιθυμούν να παραδώσουν πλαστικά καπάκια, βρίσκεται στη διεύθυνση Λεωνίδου 24 , Λαμία, τηλ/νο επικ/νίας: 2231022224. Εναλλακτικά, στο χώρο του Φρ/ρίου “ΕΡΕΙΣΜΑ” , Πατρόκλου 25, Λαμία, 1ος όροφος.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2231307114θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε!

ENTER THE “ΕΡΕΙΣΜΑ” WORLD:

Facebook – https://www.facebook.com/ereismafront

Instagram – https://www.instagram.com/ereisma_front/ 

Youtube – http://bit.ly/ereismayoutube​ 

Twitter – @EreismaFront 

#ereisma_lamia #ereisma_lianokladi #ereisma_team #lamia #αμεα #ανακύκλωση #λαμία #εκπαίδευση #παιδεία #καινοτομία #φροντιστήριο #λύκειο #γυμνάσιο #δημοτικό #αγάπη #αλληλεγγύη #σύμπραξη #δράσεις