11 Μάι 2020

H σημασία των χρωμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης

Ένας χώρος φροντιστηρίου θα πρέπει να είναι φιλόξενος,
με άνεση και ηρεμία, να ενισχύει τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα.

Ένας έξυπνος τρόπος για να το πέτυχουμε αυτό είναι ο κατάλληλος χρωματισμός του κτιρίου. Η δύναμη των χρωμάτων στη ζωή μας είναι μεγάλη και καθένα από τα χρώματα έχει τη δική του δυναμική. Στην ζωή μας είμαστε εξοικειωμένοι με τις έγχρωμες  εικόνες, αφού όλα γύρω μας έχουν χρώμα.

Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων κάποια χρώματα μπορεί να ενισχύουν όχι μόνο τη διάθεση  αλλά και την εγρήγορση του εγκεφάλου. Ωστόσο η επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων και συνδυασμών τους είναι ιδιαιτέρα σημαντική.

Οι μπλε αποχρώσεις αποπνέουν μια γαλήνια ατμόσφαιρα ιδανική για μάθηση. Επίσης, δημιουργούν την αίσθηση της αναζωογόνησης, ισορροπίας και ηρεμίας και έτσι  βοηθούν στη συγκέντρωση του μαθήματος. Κάθε ένας σε αυτό το χώρο θα παραμένει σταθερός στον στόχο του και στα όνειρά του.

Οι πράσινες αποχρώσεις εκπέμπουν θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Η πράσινη απόχρωση προκαλεί διέγερση στον εγκέφαλο, ενώ εξακολουθεί να είναι αρκετά ήρεμη για ένα χώρο αφιερωμένο στη μελέτη. Επιπλέον, απαλλάσσει από το άγχος των ασθματικών ρυθμών της καθημερινότητας. Η ισορροπία αυτή είναι το κλειδί για την ακαδημαϊκή επιτυχία.

Οι γκρι αποχρώσεις προέρχονται από την ανάμειξη λευκού και μαύρου και συμβολίζουν μια κρυφή ελπίδα. Το γκρι χρώμα βοηθάει στην συγκέντρωση, κυρίως για πιο απαιτητικές εργασίες. Το τέλειο γκρι είναι ιδανική απόχρωση για μαθητές λυκείου ή φοιτητές με υψηλούς στόχους και μεγάλες φιλοδοξίες. Είναι ένα χρώμα που μπορεί παράλληλα να παρέχει μία αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας αλλά ταυτόχρονα να ενισχύει το μυαλό την ώρα που χρειάζεται να είναι παραγωγικό.

Το λευκό χρώμα  μας βοηθάει  να κάνουμε θετικές σκέψεις και να διώξουμε τις ανασφάλειες. Το ιδανικότερο χρώμα για τάξεις, αίθουσες πανεπιστημίου ή βιβλιοθήκες. Η απόχρωση αυτή είναι φωτεινή και ταιριάζει με οποιαδήποτε σκούρα απόχρωση σε περίπτωση που θέλετε να διαχωρίσετε τον χώρο σε δύο ή τρία μέρη.

Ένας χώρος μελέτης θα πρέπει να είναι τονωτικός και χαλαρωτικός ταυτόχρονα, για αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβολές.

Με τις παραπάνω αποχρώσεις που τα Φροντιστήρια “ΕΡΕΙΣΜΑ” έχουν ήδη επιλέξει και σε συνδυασμό με την θέληση για γνώση και εξέλιξη, σίγουρα η εκπαίδευσή σας θα καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

#ΕΡΕΙΣΜΑ #ΜΑΖΙ #ΓΙΝΕΤΑΙ

Φτάσε όπου έχεις ονειρευτεί!

Τ: 2231307114 (Πατρόκλου 25, Λαμία) & 2231301107 (Λιανοκλάδι)

#ereisma_lamia #ereisma_lianokladi #ereisma_team