25 Ιούλ 2024

Γονείς – Διάβασμα – Παιδιά…μία μάχη που έχει νικητή!

Είναι συχνό φαινόμενο οι γονείς  να διαβάζουν το παιδί τους για το σχολείο. Αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μέχρι το τέλος του Λυκείου! Πρόκειται δυστυχώς για μια παρεξηγημένη νοοτροπία των γονέων.

Ξεκινώντας από την Α’ τάξη του Δημοτικού, οι γονείς προσπαθούν να διαβάσουν το παιδί τους για να είναι άριστα προετοιμασμένο για το επόμενο μάθημα. Μέσα από μια διαδικασία προσωπικού άγχους μεταφέρουν το άγχος τους στο παιδί, ξοδεύοντας πολλές ώρες καθημερινά για να καταλήξουν και οι δύο κουρασμένοι από το διάβασμα για το σχολείο.

Οι γονείς παραμελούν το ρόλο τους ως γονείς και δανείζονται το ρόλο του εκπαιδευτικού, χάνοντας έτσι την προσωπική επικοινωνία με το παιδί τους. Πολλές φορές οι γονείς μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα αυστηροί, ακόμα και να χάσουν την ψυχραιμία τους κατά το διάβασμα. Ακολουθούν ένα δικό τους τρόπο «διδασκαλίας» που δε γνωρίζουν πώς να προσεγγίσουν, αφού οι ίδιοι δεν είναι παιδαγωγοί.

Μήπως, λοιπόν, να αφήσουμε τη διδασκαλία των παιδιών μας για τους ειδικούς;

Στόχος των Φροντιστηρίων «ΕΡΕΙΣΜΑ» είναι ο μαθητής…

  • να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και διάθεση για εξέλιξη θέτοντας στόχους
  • να αναπτύξει ικανότητες οργάνωσης και μελέτης προκειμένου από μόνος του να συντονίζει και να οργανώνει το διάβασμα του
  • η πλήρης κάλυψη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας
  • να χτίσει σωστά και μεθοδικά βάσεις, ώστε να μεταβεί στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα του Γυμνασίου χωρίς μαθησιακά κενά.

Κι όλα αυτά, στα Φροντιστήρια «ΕΡΕΙΣΜΑ», τα πετυχαίνουμε με τους κατάλληλους παιδαγωγούς.

Φυσικά σε όλη αυτή την πορεία, εσείς οι γονείς και εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε σύμμαχοι και σας προτρέπουμε….

Να δέχεστε τους καλούς και τους λιγότερους καλούς βαθμούς.

Να επιβραβεύετε το παιδί σας όταν παίρνει καλούς βαθμούς και να του δίνετε την ευκαιρία να προσπαθήσει περισσότερο εάν δεν επιτύχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε πως η αποτυχία πρέπει να είναι κομμάτι της διαπαιδαγώγησης ενός παιδιού.

Το παιδί πρέπει να μάθει από μικρή ηλικία να χάνει και να κερδίζει στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις. Να απολαμβάνει τα «Μπράβο», αλλά και να δέχεται τις παρατηρήσεις, ώστε να έχει τη δυνατότητα να βελτιώνεται.

Αφιερώστε χρόνο στο παιδί σας!

Αναπτύξτε μια ουσιαστική σχέση γονέα-παιδιού. Συζητήστε μαζί του, παίξτε μαζί, διαβάστε ένα ενδιαφέρον βιβλίο, επισκεφτείτε μουσεία, παιδικές παραστάσεις, απλά…περάστε καλά με το παιδί σας γιατί δε θα είναι για πάντα «παιδί»!

Ενημερωθείτε σωστά, επιλέξτε έξυπνα και εμπιστευτείτε μας!

Οι άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι του Φροντιστηρίου μας βρίσκονται στη διάθεση γονιών και μαθητών προκειμένου να σας κατατοπίσουν για όλα τα σχετικά ζητήματα, καθώς και για το μάθημα που τους ενδιαφέρει.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2231307114θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε!

ENTER THE “ΕΡΕΙΣΜΑ” WORLD:

Facebook – https://www.facebook.com/ereismafront

Instagram – https://www.instagram.com/ereisma_front/ 

Youtube – http://bit.ly/ereismayoutube​ 

Twitter – @EreismaFront