18 Μάι 2024

Εσύ γνωρίζεις το πανίσχυρο εργαλείο της ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;

Ναι, λοιπόν, η γραφίδα είναι το πανίσχυρο εργαλείο της τηλεκπαίδευσης κι αυτό γιατί η λειτουργία της δημιουργεί ένα άμεσο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Φυσικά κάποιοι θα αναρωτιέστε τι είναι η γραφίδα…

Γραφίδα είναι ένα εργαλείο που μοιάζει με στυλό και χρησιμοποιείται σε tablet και υπολογιστές με οθόνη αφής. Οι γραφίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αριθμούς, σύμβολα, σχήματα, γραφικές και αριθμητικές παραστάσεις, για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε!

Όπως όλοι γνωρίζετε, δυστυχώς, η πανδημία του COVID-19 άλλαξε σε σημαντικό βαθμό πολλές από τις συνήθειές μας. Όμως  σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του κορονοϊού λειτούργησε σε ορισμένες περιπτώσεις και ως «καταλύτης» που ώθησε ορισμένους τομείς της ζωής στο να περάσουν πιο άμεσα στο επόμενο εξελικτικό στάδιο. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και η διαδικασία της ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning). Μάλιστα, τη περίοδο του lockdown το e-learning ήταν μία μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας, έτσι ώστε τα παιδιά να μη μείνουν πίσω στη πρόοδο τους. Σε αυτή την προσπάθεια, πολύτιμος αρωγός δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει η σύγχρονη τεχνολογία, η οποία συνέβαλλε στο να γίνει η εξ’ αποστάσεως μαθησιακή διαδικασία πιο εύκολη και κυρίως πιο ελκυστική, αλλά συγχρόνως και αποτελεσματική. Και σίγουρα ένας υπολογιστής, μια καλή σύνδεση στο Internet και μία webcam μπορεί να αποτελούν τα «απαραίτητα» e-learning τεχνολογικά εργαλεία σήμερα, παρόλα αυτά η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης μπορεί να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο εάν μαθητές και εκπαιδευτικοί δοκιμάσουν τις γραφίδες.

Η γραφίδα, λοιπόν, αποτελεί ένα πανίσχυρο «εργαλείο» στα χέρια τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν, να παρουσιάσουν και να διορθώσουν με άμεσο τρόπο όλα τα μαθήματα που σχετίζονται με μια σειρά από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα (όπως είναι για παράδειγμα τα μαθηματικά, η γεωμετρία, η φυσική, η χημεία  και πολλά άλλα ακόμη). Μέσα από αυτή τη σύγχρονη διαδικασία, το πρόσωπο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλάζει, εξελίσσεται, γίνεται πιο ζεστό και άμεσο, καθώς μαθητές και καθηγητές μπορούν να έρθουν πιο κοντά και να επικοινωνήσουν καλύτερα (ασχέτως εάν βρίσκονται μακριά από την τάξη).

Τα οφέλη βέβαια σε μια online τάξη δεν τα απολαμβάνουν μόνο τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και οι μαθητές. Βλέποντας αυτό το νέο τρόπο μάθησης, οι μαθητές ενθαρρύνονται περισσότερο στο να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν και κυρίως να βγάλουν προς τα έξω τον δημιουργικό τους εαυτό.  Η αμεσότητα και η ευκολία στη χρήση της γραφίδας (συνδέεται σε οποιοδήποτε υπολογιστή και κάνει χρήση των προγραμμάτων που υπάρχουν), την καθιστά ιδανική.

Στα Φροντιστήρια “ΕΡΕΙΣΜΑ“, τα μαθήματα, Φυσικής Χημείας, Μαθηματικών, Προγραμματισμού και Οικονομικών, γίνονται με γραφίδα! Το αποτέλεσμα εκπληκτικό! Εσείς έχετε παρακολουθήσει μάθημα με γραφίδα;

“Έρεισμα”, σε στηρίζουμε με κάθε μέσο!

#ΕΡΕΙΣΜΑ #ΜΑΖΙ #ΓΙΝΕΤΑΙ

#γεννημένοι_νικητές

#ereisma_team

T: 2231307114 (Πατρόκλου 25, Λαμία)

Τ: 2231301107 (Λιανοκλάδι)

Youtube: ΕΡΕΙΣΜΑ – Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης

FaceBook: Φροντιστήριο Έρεισμα

Instagram: @ereisma_front