12 Ιούν 2024

“Αν δεν υπάρχει έρωτας μέσα στην εκπαίδευση, δεν υπάρχει εκπαίδευση”

Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες και διλήμματα. Οι αυξημένες απαιτήσεις και ώρες εργασίας τους, οι οικονομικές απαιτήσεις τους αποπροσανατολίζουν και τους απομακρύνουν από τα νεανικά τους όνειρα και στόχους. Κι αν ως νέοι ξεκινούν με το να επιλέξουν ένα επάγγελμα που τους αρέσει και αγαπούν, δεν αρκεί! Στην πορεία οφείλουν και να αγαπούν αυτό που κάνουν, γιατί τότε μόνο θα νιώσουν ολοκληρωμένοι.

Κάθε είδος εργασίας πρέπει να έχει ως βασικό συστατικό την Αγάπη! Για τον εκπαιδευτικό δε αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο μιας και ο ρόλος του είναι καθοριστικός για την ψυχοσύνθεση και την παιδεία των νέων. Κάνοντας μια λίστα με τα απαραίτητα συστατικά της Αγάπης του δασκάλου θα σημειώναμε τα εξής:

  • Αγαπώ ειλικρινά τους μαθητές μου!
  • Δεν ξεχνώ τα στοιχεία που με έκαναν να αγαπήσω το επάγγελμά μου!
  • Έχω πάθος, όραμα, όνειρα!
  • Δείχνω σεβασμό, υπομονή, επιμονή!
  • Η γνώση δεν είναι το μέσο για να εισαχθεί το παιδί στο πανεπιστήμιο, αλλά είναι κυρίως φορέας ηθικών αρχών και αξιών για τη ζωή!
  • Μπορώ να δώσω πρότυπα ζωής!
  • Χαρίζω ειλικρινή χαμόγελα!

Αγαπώ σημαίνει εμπνέω! Κάθε παιδί χρειάζεται να νιώσει την Αγάπη σε συναισθηματικό επίπεδο από τον δάσκαλο, την κατανόηση, τη ζεστασιά στο βλέμμα. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και να αισθανθεί πως απέναντί του έχει έναν άνθρωπο με πάθος, έρωτα και όραμα γι’ αυτό που επιτελεί, γιατί τότε θα έχει βιώσει ουσιαστικά δυο σημαντικά μαθήματα ζωής. Πρώτο και σημαντικότερο, να είναι Άνθρωπος και να δίνει Αγάπη. Δεύτερο, να γίνει ένας σωστός επαγγελματίας όχι μόνο σε επίπεδο γνώσεων αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο.

Η Αγάπη για το επάγγελμα πρέπει να γίνεται καθημερινό βίωμα για τους νέους όχι μόνο από τους εκπαιδευτικούς αλλά και από την ίδια την οικογένεια. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από σωστά πρότυπα, έχουν ανάγκη να βλέπουν πως, παρά τις δυσκολίες του εργασιακού περιβάλλοντος, που πάντα θα υπάρχουν, δεν πρέπει να απογοητεύονται ή να χάνουν το πάθος και τα όνειρά τους. Αντίθετα, χρειάζεται να βλέπουν ανθρώπους με δύναμη, αισιοδοξία και έρωτα γι’ αυτό που κάνουν. Με αυτά τα εφόδια, θα καταφέρουν όχι μόνο να επιλέξουν σωστά το επάγγελμά τους, αλλά και να το αγαπήσουν και -γιατί όχι- να εμπνεύσουν και οι ίδιοι την επόμενη γενιά!

Στα Φροντιστήρια “ΕΡΕΙΣΜΑΑγαπάμε – Νιώθουμε – Εμπνέουμε τους μαθητές μας!

«Το να αγαπάς ένα παιδί που γέννησες, είναι ό,τι πιο φυσικό» «Το να μπορείς όμως κάθε χρόνο να αγαπάς  ένα σωρό παιδιά και τον άλλο χρόνο άλλα τόσα, έχει όνομα και αυτό είναι Δάσκαλος και είναι ό,τι πιο μεγαλειώδες»

#ΕΡΕΙΣΜΑ #ΜΑΖΙ #γίνεται

#ereisma_lamia #ereisma_lianokladi #ereisma_team #αγάπη #παιδεία #εκπαίδευση #εμπιστοσύνη #εξέλιξη