09 Μαρ 2019

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το διάβασμα, η σκέψη του μαθητή, το πρόγραμμά του, οι σωστοί εκπαιδευτικοί δεν είναι οι μοναδικοί παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία. Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι που συνθέτει το παζλ είναι η ψυχολογία του μαθητή.

Η επιστήμη αυτή  έχει ως άμεσο στόχο την κατανόηση της συμπεριφοράς των ανθρώπων τόσο ως άτομα, όσο και ως ομάδες, προσπαθώντας να εξάγει γενικές αρχές αλλά και να ερευνήσει ειδικές περιπτώσεις, με τελικό στόχο να ωφελήσει την κοινωνία.

Σημαντικό θέμα της επιστήμης…Η ψυχολογία των μαθητών!

Οι ψυχολόγοι καθημερινά, ερευνούν θέματα όπως η αντίληψη, η νόηση, η προσοχή, η συγκίνηση, η φαινομενολογία, το κίνητρο, η λειτουργία του εγκεφάλου, η προσωπικότητα, η συμπεριφορά, οι σχολικές επιδόσεις και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Έπειτα, χρησιμοποιούν εμπειρικές μεθόδους για να συμπεράνουν τις αιτίες των ψυχολογικών φαινομένων και να προσδιορίσουν τις σχέσεις μεταξύ ψυχοκοινωνικών μεταβλητών.


Ψυχολόγος + Εκπαιδευτικοί + Γονείς = Σύμμαχοι


Στα Φροντιστήρια «Έρεισμα»  βοηθάμε τα παιδιά μας να γίνουν ψυχικά και ηθικά ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Ακόμη ένας χρόνος συνεργασίας με την Παιδοψυχολόγο μας, κυρία Χριστίνα Παυλέτση, αποτελεί ένα μαγικό ταξίδι για όλους μας…καθηγητές, μαθητές, γονείς!


«ΥΠΑΡΧΕΙ το γίνεται, όχι το δεν γίνεται»

                        Χριστίνα Παυλέτση


Με τα παραπάνω λόγια θα πορευτούμε και φέτος στα Φροντιστήρια «Έρεισμα», σε μια νέα διδακτική χρονιά.


#Στο Έρεισμα όλα γίνονται#