Το φαινόμενο Workearly
12 Ιούν 2024

Το φαινόμενο “Workearly”

Τα τελευταία χρόνια, οι πρακτικές όπως το upskilling, και η συνεχής μετεκπαίδευση και κατάρτιση μετά τις σπουδές, γίνονται ολοένα και πιο διαδεδομένες παγκοσμίως. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως στο ότι η αγορά εργασίας γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, καθιστώντας την εξειδίκευση και την επαφή με τα νέα δεδομένα πλέον απαραίτητη, και στις αλλαγές που προέκυψαν όπως η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας και κατ’ επέκταση η μεγαλύτερη δυνατότητα πρόσβασης σε νέες θέσεις.

Στην Ελλάδα, για πολλά χρόνια ο τομέας της εκπαίδευσης παρέμενε αρκετά στάσιμος, ακολουθώντας μία πεπατημένη οδό μεταξύ ακαδημαϊκών πιστοποιήσεων ή μεταπτυχιακών προγραμμάτων -πολλές φορές με απαγορευτικό κόστος-  και των κλασσικών σεμιναρίων, με την μορφή live ή μαγνητοσκοπημένων διαλέξεων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα ήταν ότι αντιμετωπίζονταν εκπαιδευτικά όλοι με τον ίδιο τρόπο, με αποτέλεσμα να εξαλείφεται η διαφορετικότητα, η εμπειρία και οι ατομικές δεξιότητες του καθενός. Έτσι οι εκπαιδευόμενοι δεν οδηγούνταν στα επιθυμητά αποτελέσματα, νιώθοντας ανασφάλεια σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μεγαλύτερη ζήτηση αφορά κλάδους όπως η τεχνολογία / πληροφορική και κάποιους business ρόλους, δηλαδή τομείς που εστιάζουν περισσότερο στην πρακτική κατάρτιση, δημιουργήθηκε η ανάγκη πιο σύγχρονων και διαδραστικών εκπαιδευτικών μεθόδων.

To Upskilling και το Reskilling για τεχνολογικές και business ειδικότητες, θεωρείται η πρώτη σε προτίμηση σε αποφοίτους και νέους εργαζομένους. Το Upskilling αναφέρεται συνήθως στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων στον ίδιο τομέα, ενώ το Reskilling περιλαμβάνει την εκμάθηση εντελώς νέων δεξιοτήτων για έναν διαφορετικό ρόλο ή κλάδο.

Η ελληνική πλατφόρμα “φαινόμενο” που άλλαξε την επαγγελματική εκπαίδευση ονομάζεται Workearly.

Τι κάνει ακριβώς και πώς κατάφερε τόσο γρήγορα να αποτελέσει πρώτη επιλογή στους αποφοίτους και τους νέους εργαζομένους;

Γιατί αποτελεί την πρώτη επιλογή και σε όσους θέλουν να κάνουν πετυχημένα τη μεγάλη αλλαγή καριέρας που χρόνια τώρα επιθυμούν; 

Το Workearly αποτελεί την πιο δημοφιλή εκπαιδευτική υπηρεσία upskilling και reskilling για Τεχνολογικές και Business ειδικότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στα μεγαλύτερα tech hubs του κόσμου, συνεργαζόμενο με κορυφαίους οργανισμούς της Silicon Valley.

Μέσα στα 3 χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει πάνω από 15.000 υποψηφίους, έχοντας βοηθήσει στο upskilling επαγγελματιών, εκπαιδεύσεις εταιριών, αλλά και στην αλλαγή καριέρας των υποψηφίων

Το φαινόμενο Workearly Upskilling

Προτείνεται από τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια στους αποφοίτους τους ως η καλύτερη εκπαιδευτική λύση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Η λίστα Fortune – 40UNDER40 για το έτος 2023 συμπεριέλαβε τον Ευθήμη Βαφειάδη και τον Δημήτρη Κυριακάτη, τους ιδρυτές του Workearly, για δεύτερη συναπτή χρονιά.

Την επιτυχία του Workearly ήρθε να επιβεβαιώσει η απονομή του βραβείου της “Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας της χρονιάς” στα Education Leaders Awards 2023. Η πλατφόρμα του Workearly απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει δεξιότητες γρήγορα και με διασκεδαστικό τρόπο (gamification), αλλά και να πιστοποιηθεί σε επαγγελματικούς ρόλους με υψηλή ζήτηση, απολαβές και υποσχόμενο μέλλον.

Η εκπαίδευση είναι 100% online και στους χρόνους του εκάστοτε εκπαιδευόμενου. Παρέχονται ειδικά περιβάλλοντα προσομοίωσης που έχουν δημιουργηθεί ώστε να επιλύονται πραγματικά παραδείγματα της αγοράς και δίνοντας έτσι στους εκπαιδευόμενους πραγματική εμπειρία. Για παράδειγμα χρήστες συνδέονται με μεγάλες βάσεις mock δεδομένων εταιρειών, όπως το Spotify, βάσεις με κρυπτονομίσματα ή αποτελεσμάτων αγώνων και λύνουν προβλήματα που τους ανατίθενται. Επιπλέον εξοικειώνονται με προβλήματα ερωτήσεων συνεντεύξεων μεγάλων εταιρειων, όπως η Amazon, η Google, και το  Linkedin.

Το φαινόμενο Workearly Reskilling

Το Workearly εστιάζει σε ειδικότητες που έχουν μεγάλη απορρόφηση και εξέλιξη στην αγορά εργασίας, όπως η πληροφορική και η ανάλυση δεδομένων, το HR, το management το digital marketing.

Προσφάτως, προχώρησε σε αποκλειστική συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο πάροχο έκδοσης digital credentials στον κόσμο, όπου εξασφαλίζεται η παγκόσμια ισχύς των πιστοποιητικών που παρέχονται στους αποφοίτους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού.

To Workearly, σημειώνει άνοδο άνω του 400% σε νέους εκπαιδευόμενους κάθε χρόνο, αποτελώντας το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο εκπαιδευτικό project στην Ελληνική αγορά. Φέρνοντας ένα καινοτόμο concept για τα εγχώρια δεδομένα κατάφερε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους ίδιους τους εκπαιδευομένους.

Συμπερασματικά, τι είναι αυτό που κάνει τo Workearly να διαφέρει από τον ανταγωνισμό;

Το concept του Workearly, όπου ένας εκπαιδευόμενος μπορεί σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει skills χτίζοντας το learning path βάσει του προφίλ του κατακτώντας μικρούς στόχους με πρακτικές gamification, δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο

Εκτός από το τεχνοκρατικό κομμάτι, το Workearly είναι ένα brand, το οποίο έχει αποκτήσει βαθιές σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό του, με χιλιάδες ανθρώπους, που έχει εξελίξει επαγγελματικά και μια τεράστια κοινότητα αποφοίτων σε πλατφόρμες όπως το Linkedin που ανταλλάσσουν ιδέες και βοηθούν στην εξέλιξη της αγοράς εργασίας.

Η εξέλιξη στην καριέρα σας στον κόσμο της εργασίας, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Στο σύγχρονο περιβάλλον των επιχειρήσεων, επικρατεί ο ανταγωνισμός. Συνεπώς, οι υποψήφιοι για θέσεις εργασίας πρέπει να διαθέτουν ορισμένα χαρακτηριστικά, που θα τους ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους. Με κριτήριο αυτά τα hard και soft skills θα καταφέρουν να επιλεχθούν, ανάμεσα σε πολλούς για τη θέση εργασίας που στοχεύουν. 

Πριν όμως φτάσει κανείς να επιλέξει τον τρόπο και το μέσο που θα εξελιχθεί και θα αναπτύξει τις δεξιότητές του, θα πρέπει πρώτα να έχει βρει τον τομέα στον οποίο έχει την ικανότητα να εξελιχθεί. Θα πρέπει να γνωρίζει τις κλήσεις του και τι είναι αυτό που ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητά του και θα τον κάνει έναν επιτυχημένο επαγγελματία, έναν ευτυχισμένο άνθρωπο!

Για τους παραπάνω λόγους η επιλογή του σωστού Επαγγελματικού Προσανατολισμού θεωρείται πια επιτακτική στην εποχή μας και η αρχή της στρατηγικής κάθε νέου ανθρώπου με στόχους και όραμα την επιτυχία!

Αν βρήκατε χρήσιμο το άρθρο αυτό, τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει κι αυτό ΕΔΩ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. “ΕΡΕΙΣΜΑ”

  • Πατρόκλου 25, Λαμία – 2231307114

Βρείτε μας & ακολουθήστε μας:

Instagram

Youtube

Facebook

Twitter

Tik Tok

#teamereisma