Τι προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση
03 Απρ 2021

Τι προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Ο υπολογιστής δεν πρόκειται να καταργήσει ούτε το βιβλίο, ούτε τους δασκάλους. Αντίθετα οι τελευταίοι είναι απαραίτητοι για την επιτυχία του νέου είδους διδασκαλίας. Φυσικά η  χρησιμοποίηση υπολογιστών φέρνει πολλές ανακατατάξεις στον τομέα της παιδείας. Σαν πρώτη συνέπεια θα έχει να καταργηθούν ή να μετεξελιχθούν κάποιες διδακτικές μέθοδοι, πράγμα που τρομάζει πολλούς.

Τι προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση … Εφόσον οι απαραίτητες βάσεις θα δίνονται στους μαθητές από τους υπολογιστές, οι εκπαιδευτικοί δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να οργανώνουν το επόμενο μάθημα, να μένουν πιστοί στο βιβλίο ύλης, να ετοιμάζουν διαγωνίσματα ή να βαθμολογούν τους μαθητές. Έργο τους θα είναι να θέτουν κρίσιμες ερωτήσεις και να αναπτύσσουν την κριτική σκέψη και τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Με τον νέο τρόπο διδασκαλίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να οργανώνουν προαιρετικά σεμινάρια, συζητήσεις, διαλέξεις, ακόμα και αναθέσεις εργασιών σε ομάδες μαθητών. Έτσι, θα αυξήσουν και θα επεκτείνουν την εκπαίδευση,  χωρίς να τους περιορίζει ούτε η συγκεκριμένη ύλη, ούτε ο χρόνος.

Οι μαθητές θα επωφελούνται από την ποικιλία θεμάτων και θα είναι ελεύθεροι να εμβαθύνουν σε θέματα που τους κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον. Επίσης θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι και θα έχουν διαφορετική συμπεριφορά, αφού οι ίδιοι θα έχουν επιλέξει την συμμετοχή τους.

Επιπλέον, οι τηλεδιασκέψεις δίνουν την δυνατότητα σε άτομα απομακρυσμένα να επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω ειδικών εφαρμογών.

Η εξέλιξη αυτή δεν έχει σταματήσει. Οι επιστήμονες υπόσχονται πολλά για το μέλλον, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη, τα έμπειρα δηλαδή συστήματα που αναπτύσσουν διάλογο με τον χρήστη, είναι πλέον γεγονός.

Στα Φροντιστήρια “ΕΡΕΙΣΜΑ” παρακολουθούμε και ακολουθούμε την τεχνολογική εξέλιξη, με σκοπό οι μαθητές μας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με αποτελεσματικότητα και επιτυχία!

#ΕΡΕΙΣΜΑ #ΜΑΖΙ #ΓΙΝΕΤΑΙ

T: 2231307114 (Πατρόκλου 25, Λαμία)
Τ: 2231301107 (Λιανοκλάδι)

https://www.facebook.com/ereismafront

https://www.instagram.com/ereisma_front/

https://www.youtube.com/channel/UCGrbBppn6B1b_FRvL39bavg