24 Απρ 2024

Τα 5 βιβλία που προτείνει ο Bill Gates για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Ο Bill Gates δημοσίευσε την καθιερωμένη λίστα του με τα 5 βιβλία που προτείνει προς ανάγνωση μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ή μέσα στο νέο έτος γενικότερα. Είναι κάτι που το κάνει κάθε χρόνο. Φέτος, οι προτάσεις του εστιάζουν στην επιστημονική φαντασία.

Όπως γράφει ο  Bill Gates στο σχετικό blog post του, ως παιδί είχε «εμμονή» με την επιστημονική φαντασία. Παρόλο που σταδιακά επικεντρωνόταν περισσότερο στη μη φανταστική λογοτεχνία καθώς μεγάλωνε ηλικιακά, τον τελευταίο καιρό «γύρισε πίσω στα είδη βιβλίων που θα αγαπούσε ως παιδί».

«Η γιορτινή λίστα μου φέτος περιλαμβάνει δύο καταπληκτικές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Η μία λαμβάνει χώρα σχεδόν 12 έτη φωτός μακριά από τον ήλιο μας και η άλλη βρίσκεται ακριβώς εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες — αλλά και τα δύο βιβλία με έκαναν να σκεφτώ πώς μπορούν οι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις. Έχω συμπεριλάβει επίσης δύο μη μυθιστορηματικά βιβλία για την επιστήμη αιχμής και ένα μυθιστόρημα που με έκανε να κοιτάξω μια από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της ιστορίας με νέο πρίσμα», λέει ο διάσημος δισεκατομμυριούχος.

Παρακάτω βρίσκονται οι 5 επιλογές του:

A Thousand Brains: A New Theory of Intelligence, by Jeff Hawkins

The Code Breaker: Jennifer Doudna, Gene Editing, and the Future of the Human Race, by Walter Isaacson

Klara and the Sun, by Kazuo Ishiguro

Hamnet, by Maggie O’Farrell

Project Hail Mary, by Andy Weir

Σύμφωνα με μελέτες η ανάγνωση ξενόγλωσσων βιβλίων βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί ακόμη καλύτερα και να δημιουργεί νέους νεύρωνες που βοηθούν στον τρόπο σκέψης και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες νοητικές αναπαραστάσεις.

ENTER THE “ΕΡΕΙΣΜΑ” WORLD:

Facebook – https://www.facebook.com/ereismafront

Instagram – https://www.instagram.com/ereisma_front/ 

Youtube – http://bit.ly/ereismayoutube​ 

Twitter – @EreismaFront 

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία: 2231307114

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε!

#ΕΡΕΙΣΜΑ #φροντιστήριο #teamereisma #bettertogether #Λαμία #Lamia #βιβλίο #γιορτές #Χριστούγεννα #παιδεία #εκπαίδευση