10 Σεπ 2020

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης

Με την πρόοδο των εκπαιδευτικών προτύπων μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες, η ηλεκτρονική διδασκαλία καταλαμβάνει ένα σημαντικό κομμάτι των κύκλων σπουδών λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στους μαθητές.

Οι ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες είναι τεχνολογίες επόμενης γενιάς και προσφέρουν λογισμικό ως υπηρεσία. Προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε εκπαιδευτηρίου που τις χρησιμοποιεί με σκοπό την υποστήριξη και τη διαχείριση πολλαπλών εφαρμογών, ώστε να μεταδοθεί η γνώση.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη διδασκαλία των μαθημάτων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Το εκπαιδευτικό υλικό είναι πάντα διαθέσιμο: Ο μαθητής μπορεί όποια στιγμή της ημέρας επιθυμεί να μπαίνει στην ηλεκτρονική τάξη. Απαιτείται μόνο σύνδεση με το διαδίκτυο.
  • Παραδίδεται με πολλούς τρόπους ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις του μαθητή: αυτοδιδασκαλία, με ασύγχρονη συνεργασία, σύγχρονη διδασκαλία, επικοινωνία τόσο με τον εκπαιδευτικό όσο και τους υπόλοιπους μαθητές.
  • Ταιριάζει στην σύγχρονη ψηφιακή ζωή: Εφόσον τα περισσότερα στην καθημερινή ζωή έχουν γίνει ψηφιακά, η εκμάθηση μέσω ηλεκτρονικών μέσων (pc, laptop, smartphone, tablet) είναι ο κατάλληλος σχεδιασμός της μάθησης για έναν σύγχρονο μαθητή. Μπορούν να ξοδέψουν τον χρόνο στην εκμάθηση αποτελεσματικά, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την παραγωγή γραπτού λόγου και εργασιών και να εργαστούν στις αδύναμες περιοχές τους με την καθοδήγηση από ειδικούς και εκπαιδευτικούς.  Επιπλέον, ηλεκτρονικά εργαλεία όπως οι βιντεοσκοπημένες διαλέξεις είναι ο ευκολότερος τρόπος για να καλύψουν τα θέματα που θέτουν αμφιβολίες στους μαθητές.
  • Ευρύ φάσμα εξερεύνησης: Όταν ένας μαθητής ξεκινά την ηλεκτρονική διδασκαλία, έχει στην διάθεσή του ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για να εμπλουτίσει  τις γνώσεις του, να εξερευνήσει νέα θέματα και να χρησιμοποιήσει παραγωγικά το χρόνο του.

Η ηλεκτρονική διδασκαλία είναι μια εξαιρετική εκπαιδευτική πλατφόρμα που προσφέρει στους μαθητές της σύγχρονης γενιάς ευελιξία του χρόνου, αδιάκοπη προσφορά πόρων, προσαρμοσμένα μαθησιακά πρότυπα, δωρεάν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, βελτιωμένες επικοινωνιακές ικανότητες για μαθητές και ψηφιακό πλαίσιο με δυνατότητα εξερεύνησης και ανταλλαγής ιδεών.

Έτσι κι εμείς, στα Φροντιστήρια “Έρεισμα“, έχοντας ως οδηγό τις τελευταίες εξελίξεις έχουμε εναρμονιστεί και εκπαιδευτεί πλήρως σύμφωνα με τις τεχνολογικές απαιτήσεις που επιβάλει η σύγχρονη κοινωνία.

Έλα και ΕΣΥ στην ομάδα μας, ΕΛΑ στο “ΕΡΕΙΣΜΑ”, γιατί για εμάς η εξέλιξη και το κάθε τι νέο, αποτελεί εργαλείο!

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2231307114θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε!

ENTER THE “ΕΡΕΙΣΜΑ” WORLD:

Facebook – https://www.facebook.com/ereismafront

Instagram – https://www.instagram.com/ereisma_front/ 

Youtube – http://bit.ly/ereismayoutube​ 

Twitter – @EreismaFront 

#ΕΡΕΙΣΜΑ #ΜΑΖΙ #ΓΙΝΕΤΑΙ

#ereisma_lamia #ereisma_lianokladi #ereisma_team