Περιβάλλον & καινοτόμες μορφές ανακύκλωσης
05 Ιούν 2021

Περιβάλλον & καινοτόμες μορφές ανακύκλωσης

* Η επιμέλεια του άρθρου έγινε από μαθήτριες του Φροντιστηρίου μας

Παρά τα αλματώδη βήματα που έχει κάνει ο σύγχρονος άνθρωπος σε διαφόρους κλάδους, παρατηρείται ότι στον τομέα του περιβάλλοντος κινείται με βασανιστικούς ρυθμούς. Το καθαρό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την υγεία και την ευημερία του ανθρώπου. Άλλωστε, η φύση αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκείνον. Σε πολλές περιοχές του κόσμου έχουν βρεθεί πρωτότυπες ιδέες ανακύκλωσης που συνιστούν στη προστασία του και αξίζουν να υιοθετηθούν και στην Ελλάδα.

Η προστασία του περιβάλλοντος, σημαίνει προστασία του ανθρώπου για αυτό, η ανακύκλωση αποτελεί σημαντική κίνηση, ώστε να κάνουμε οικονομία αλλά πιο πολύ για να προστατέψουμε τον πλανήτη μας. Αρχικά, η φυτική ζωή δεν είναι καλή μόνο για το περιβάλλον, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα. Έτσι, η ιαπωνική εφημερίδα Mainichi Newspapers, είναι φτιαγμένη από χαρτί που περιέχει  σπόρους από λουλούδια της Ιαπωνίας. Ακόμη, τα άρθρα και οι εικόνες τυπώθηκαν με μελάνια φυτικής προέλευσης ώστε το χαρτί να μην βλάψει τη γη.

Έπειτα, ο καθαριστής αέρας από τον Daan Roosegaarde φιλτράρει τα επικίνδυνα σωματίδια και  απελευθερώνει καθαρό αέρα. Ακόμα, από το νέφος που συλλέγεται φτιάχνονται δαχτυλίδια .Τα σκουπίδια και ο μολυσμένος αέρας μετατρέπονται σε κάτι όμορφο, χωρίς καμία επιβάρυνση προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, γίνεται μια προσπάθεια για τη σωτηρία του πλανήτη με νέους και έξυπνους τρόπους για την δημιουργία κομψών ρούχων με υλικά πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Μαγιό και πετσέτες μπάνιου, φτιαγμένα από παλιά δίχτυα ψαρέματος, ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια ακόμη και απόβλητα των ωκεανών με ανάλογη επεξεργασία, έχουν στόχο την αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης. Επιπλέον, εύκολα προς αξιοποίηση, θα ήταν τα χρησιμοποιημένα ρούχα, που είτε είναι παλιά, είτε φθαρμένα, μέσω της ανακύκλωσης θα γινόταν ιδιαίτερες και καλόγουστες δημιουργίες, καθώς και μέσω της ανάκλησης προϊόντων, μπορούν να φτιαχτούν μοντέρνα αλλά και εξαιρετικής ποιότητας αξεσουάρ στον χώρο της διακόσμησης ή έργα τέχνης.  

Ακόμη, μια πρωτότυπη ιδέα είναι ένα ύφασμα φτιαγμένο από υπολείμματα καφέ που αναμειγνύεται με μια χημική ουσία που μετά από απλές διαδικασίες το μείγμα μετατρέπεται σε νήμα. Έτσι δίνουν στο καφέ μια νέα ζωή χωρίς να χρησιμοποιηθούν βλαβερές ουσίες.

Για  την διάσωση της ανθρωπότητας στους αιώνες, όλοι οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν κάποιες προσπάθειες. Στόχος τους, η εξασφάλιση του μέλλοντος που συνεπάγεται αργότερα μια καλύτερη ζωή. Για αυτό, η χώρα μας θα πρέπει να υιοθετήσει κάποιες από αυτές τις ιδέες για να  βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του πλανήτη με απλούς τρόπους. Έτσι, αυτή η δουλειά ας ξεκινήσει από μικρές ενωμένες ομάδες, γεμάτες όρεξη και μεράκι για βελτίωση, όπως εμείς στα Φροντιστήρια “Έρεισμα.

Αγαπήστε, λοιπόν, την ανακύκλωση και κάντε την τρόπο ζωής.

Δες και κάτι ακόμη που σίγουρα σε ενδιαφέρει ΕΔΩ

Κάνε την ΕΓΓΡΑΦΗ σου στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ

Bρείτε μας και ακολουθήστε μας:

https://www.instagram.com/ereisma_front/

https://www.facebook.com/ereismafront

#ΕΡΕΙΣΜΑ #ΜΑΖΙ #ΓΙΝΕΤΑΙ #ereisma_team #ανακύκλωση #περιβάλλον #μαθητές #Πανελλήνιες #sos