Ξεκινώ εκεί που ο τελευταίος σταμάτησε
12 Ιούλ 2023

“Ξεκινώ εκεί που ο τελευταίος σταμάτησε”

Ξεκινώ εκεί που ο τελευταίος σταμάτησε. Η μεγαλύτερη αδυναμία μας έγκειται στην παραίτηση. Ο πιο σίγουρος δρόμος για την επιτυχία είναι πάντα να δοκιμάζεις ακόμα μια φορά, είπε ο Τόμας Έντισον.

Η έρευνα για τους λαμπτήρες πυράκτωσης είχε ταλανίσει επί δεκαετίες ολόκληρες τους επιστήμονες εκείνης της εποχής. Όλοι το θεωρούσαν απίθανο.

Ο ιδιοφυής φυσικός και πρώην συνεργάτης του, Νίκολα Τέσλα, θεωρούσε ότι ο Έντισον έψαχνε “ψύλλους στ’ άχυρα”. Τα επικριτικά δημοσιεύματα στον Τύπο, οι Κασσάνδρες και οι κακές κριτικές πλήθαιναν. Επιφανείς επιστήμονες, όπως ο Γουίλιαμ Πρις, προέβλεπαν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Διαψεύστηκαν.

Στις 21 Οκτωβρίου 1879 το Μένλοου Παρκ φωτίστηκε από 30 λαμπτήρες πυράκτωσης με νήμα από άνθρακα, οι οποίοι συνδέονταν παράλληλα με χωριστούς διακόπτες. Το δημόσιο στοίχημα που είχε βάλει ο Έντισον, να ανακαλύψει τον τρόπο για την παραγωγή ασφαλούς, ήπιου και φθηνού ηλεκτρικού φωτός, που θα αντικαθιστούσε τους λαμπτήρες γκαζιού σε εκατομμύρια σπίτια, πέτυχε! O πολυεφευρέτης Τόμας Έντισον έγινε ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο!

Οι στόχοι είναι σημαντικοί γιατί σε βοηθούν να καθορίσεις τις προτεραιότητές σου και να έχεις ένα σαφές σχέδιο δράσης για την επίτευξή τους. Επιπλέον, οι στόχοι σε βοηθούν να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου και να μείνεις προσηλωμένος.

Με την αφοσίωση στους στόχους σου και την τήρηση του σχεδίου δράσης σου, μπορείς να πετύχεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου!

 • Κλείσε τα μάτια σου.
 • Φαντάσου τη ζωή σου μετά από κάποια χρόνια.
 • Που θα βρίσκεται ο μελλοντικός σου εαυτός;
 • Σκέψου πού θα ήθελες να είσαι.
 • Τι θα ήθελες να έχεις καταφέρει επαγγελματικά;
 • Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει μέχρι τότε;
 • Τι επιθυμείς να είναι διαφορετικό ή καλύτερο στη ζωή σου και σένα τον ίδιο ως άνθρωπο.

Διάβασε τα 9 βήματα, που θα σου δείξουν το μονοπάτι που χρειάζεσαι να ακολουθήσεις για να πετύχεις τους στόχους σου:

1. Καθόρισε τον στόχο σου με σαφήνεια

Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα αν δεν ξέρεις τι θέλεις. Αφιέρωσε όσο χρόνο χρειάζεται. Εάν δεν καθορίσεις τον στόχο σου, όλα θα σου φαίνονται αόριστα και αβέβαια, και δεν θα ξέρεις ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα και πώς να φτιάξεις ένα πλάνο για την κατάκτηση του.

2. Μάθε ποιες πληροφορίες και ποιες δεξιότητες θα χρειαστείς

Κάθε στόχος απαιτεί να γνωρίζεις κάποιες πληροφορίες και να έχεις κάποιες δεξιότητες. Χρειάζεται να ξέρεις ποιες είναι αυτές, και αν δεν τις έχεις, να φροντίσεις ώστε να τις αποκτήσεις.

3. Οπτικοποίησε τους στόχους σου

Δημιούργησε μια σαφή εικόνα στο μυαλό σου για το τι θέλεις να πετύχεις, και εστίασε σε αυτή την εικόνα αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις νέες ιδέες, και να ανακαλύψεις ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν να έρθεις πιο κοντά στους στόχους σου.

4. Βρες φωτογραφίες που δείχνουν όλα όσα θέλεις να κάνεις

Το να κοιτάζεις τις φωτογραφίες με όλα όσα θέλεις να πετύχεις και να φέρεις στη ζωή σου, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το κίνητρό σου και να εστιάσεις στον στόχο σου.

 • Θέλεις να αγοράσεις ένα σπίτι; Πάρε μερικές φωτογραφίες σπιτιών.
 • Θέλεις ένα αυτοκίνητο; Πάρε μια φωτογραφία του αυτοκινήτου που επιθυμείς.
 • Θέλεις να τρέξεις πιο γρήγορα, να βρεις την αγάπη ή να έχεις περισσότερα χρήματα; Δες φωτογραφίες από ανθρώπους που έχουν πετύχει σε αυτούς τους τομείς, ώστε να μείνεις προσηλωμένος στους στόχους σου.

5. Πίστεψε ότι μπορείς να τους καταφέρεις

Όρισε στόχους που πιστεύεις ότι μπορείς να τους πετύχεις. Οι στόχοι μπορεί να είναι μεγάλοι ή μικροί, αλλά είναι σημαντικό να πιστεύεις ότι μπορείς να τους κάνεις πραγματικότητα. Εάν έχεις αμφιβολίες ή νομίζεις ότι είναι υπερβολικά μεγάλοι ή μη ρεαλιστικοί, αυτό θα βάλει εμπόδια στο δρόμο σου.

6. Δημιούργησε ένα πλάνο

Μην περιμένεις απλά τα πράγματα να συμβούν. Δημιούργησε ένα ρεαλιστικό και πρακτικό πλάνο και βάλτο άμεσα σε εφαρμογή.

7. Να έχεις επιμονή

Ακόμα και αν μάθεις τα πάντα για το πώς να πετύχεις τους στόχους σου. δεν θα τα καταφέρεις αν δεν έχεις επιμονή. Όσα εμπόδια και να βρεθούν στον δρόμο σου, αν έχεις επιμονή δεν θα σε φοβίσουν και δεν θα σε αποθαρρύνουν. Το ξεκίνημα και η ακολουθία των βημάτων του πλάνου σου είναι πολύ σημαντικά, αλλά δεν θα καταφέρεις να φτάσεις τους στόχους σου αν δεν έχεις επιμονή και αυτοπειθαρχία.

8. Συνεχίστε δουλεύεις για τους στόχους σου

Κάθε μέρα, κάνε τουλάχιστον ένα πράγμα, που θα σε βοηθήσει να πλησιάσεις όλο και πιο κοντά στους στόχους σου. Το κλειδί για την επιτυχία είναι να ενεργείς και να μην μένεις στάσιμος. Κάθε ενέργεια και κάθε βήμα που κάνεις, θα σε φέρνει όλο και πιο κοντά στους στόχους σου.

9. Επανεξέτασε το πλάνου σου

Ανά διαστήματα, ίσως κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα, επανεξέτασε τι έχεις κάνει και αν πλησιάζεις ή απομακρύνεσαι, από τους στόχους σου.

Ρώτησε τον εαυτό σου:

“Προχωρώ ή μένω στάσιμος;”

“Υπάρχει κάτι που χρειάζεται να αλλάξω;”

“Χρειάζομαι περισσότερα κίνητρα, επιθυμίες ή ενθάρρυνση;”

“Πώς μπορώ να βελτιώσω αυτό που κάνω;”

Τα παραπάνω ερωτήματα, χρειάζεται να προέρχονται από την ειλικρινή σου επιθυμία να βελτιώσεις αυτό που κάνεις, για να προχωρήσεις και να πετύχεις τον στόχο σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να δεις την πραγματική εικόνα και να αναδιαμορφώσεις τυχόν αποκλίσεις από τους στόχους σου.

Το ξέρουμε, δεν είναι εύκολο να καταφέρεις όσα θες. Σίγουρα μέσα στο μυαλό σου υπάρχει και η πιθανότητα της αποτυχίας και η απογοήτευση. Όλα είναι μέσα στη ζωή κι ό,τι μας συμβαίνει μπορούμε να το διαχειριστούμε και να το αντέξουμε. Αν το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου οδηγήσει σε αποτυχία, θα το αντιμετωπίσεις εκείνη τη στιγμή όταν και εάν έρθει.

Αν πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου, στις ικανότητές σου και στο στόχο σου θα βρεις άλλο τρόπο να τον υλοποιήσεις. Σημασία έχει να ξεκινήσεις από κάπου και να αγωνιστείς για όσα ονειρεύεσαι. Εσύ θα τα κερδίσεις, δεν θα σου χαριστεί τίποτα.

Υπάρχει τρόπος να το κάνεις καλύτερα – βρες τον!

Τόμας Άλβα Έντισον, Πολυεφευρέτης – Επιχειρηματίας

Αν βρήκατε χρήσιμο το άρθρο αυτό, τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει κι αυτό ΕΔΩ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. “ΕΡΕΙΣΜΑ”

 • Πατρόκλου 25, Λαμία – 2231307114
 • Λιανοκλάδι – 2231301107

Βρείτε μας & ακολουθήστε μας:

Instagram

Youtube

Facebook

Twitter

Tik Tok

#teamereisma