25 Ιούλ 2024

Μια εμπειρία… 360 μοιρών…

Κάθε άνθρωπος μπροστά στη  θέα του φεγγαριού και των αστεριών δεν μένει ασυγκίνητος. Άλλοι νιώθουν την ανάγκη και την περιέργεια να ανακαλύψουν αυτόν τον κόσμο, άλλοι πάλι τον κοιτούν και εμπνέονται. Όλοι όμως νιώθουν αυτή την ηρεμία, τη γλυκιά  μελαγχολία, την αισιοδοξία που τους κάνει να ονειρεύονται.

Αυτό τον μαγικό κόσμο αξίζει να τον γνωρίσουμε στα παιδιά μας!

Το κινητό ψηφιακό πλανητάριο είναι ένα μικρό φορητό πλανητάριο που είναι σε θέση να προβάλλει οποιαδήποτε ψηφιακή ταινία θόλου. Είναι ένας νέος, διασκεδαστικός τρόπος αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας έρχεται στα σχολεία, εμπλουτίζοντας και ενθαρρύνοντας µε διαδραστικό τρόπο τη γνώση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η διαφορετικότητα του ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 • Η έλξη που ασκεί στα παιδιά αυτή η νέα, βιωματική – διαδραστική εμπειρία που συνδυάζει την ψυχαγωγία και τη γνώση δεν περιγράφεται εύκολα. Η απομνημόνευση και η απορρόφηση των πληροφοριών γίνεται τόσο φυσικά και ασυναίσθητα, σαν παιχνίδι.
 • Δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον ουρανό, να ανακαλύψουν τους αστερισμούς και τους μύθους που τους συνδέουν.
 • Το κινητό ψηφιακό πλανητάριο δίνει έμφαση στις εντυπωσιακές επιστημονικές πληροφορίες που άλλαξαν το ρου της ανθρώπινης σκέψης, µε αποτέλεσμα την εύκολη λήψη της πληροφορίας και την πλήρη κατανόηση του θεάματος, που παύει να είναι εκπαιδευτικό αντικείμενο, αλλά ενθαρρύνει την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον των μαθητών.
 • Μεταφέρεται και στήνεται πολύ γρήγορα (σε κλειστούς χώρους, όπως γυμναστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, κλπ). Οι ελάχιστες διαστάσεις χώρου που απαιτούνται για το στήσιμο του είναι 5 μ. x 6.5 μ. και 3 μ. ύψος.

Οι ταινίες, που προβάλλονται, φτιάχνονται ειδικά για πλανητάρια και προσφέρουν μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Πρόκειται για ταινίες που προβάλλονται σε όλο τον κόσμο και κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους είναι η προβολή σε ημισφαιρική οθόνη 360 μοιρών, με αποτέλεσμα οι θεατές να περιβάλλονται πλήρως από την ταινία δημιουργώντας μία εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία.

Οι ταινίες αυτές δείχνουν τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλουν στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγουν τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέουν και εκπαιδεύουν για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν. Ως εκ τούτου, είναι διδακτικές, ψυχαγωγικές και ειδικά διαμορφωμένες για τις ηλικίες για τις οποίες προορίζονται.

Μερικές από τις ταινίες είναι:

 • Ο Κάπτεν Σνούπυ και το διαστημικό ταξίδι: Ο Κάπτεν Σνούπυ μοιάζει με σκύλο από άλλο πλανήτη και μαζί με τον λοχία Τουκ, ένα τουκάν από την κεντρική Αμερική και την Αργώ, το σούπερ έξυπνο διαστημόπλοιο, κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Η ταινία είναι εκπαιδευτικού και διδακτικού χαρακτήρα καθώς τα παιδιά μαθαίνουν τους πλανήτες και τα κυριότερα χαρακτηριστικά του ηλιακού μας συστήματος με τον πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Επίσης είναι διαδραστικού χαρακτήρα καθώς ζητείται από τα παιδιά να κάνουν διάφορες ενέργειες. (Για ενήλικες και για παιδιά 4+)
 • Ήλιος – Το ζωντανό μας άστρο: Ο Ήλιος λάμπει στον κόσμο μας εδώ και τεσσεράμισι δισεκατομμύριο χρόνια. Το φως του που ζεσταίνει το σώμα μας, έκανε το ίδιο σε κάθε πλάσμα που έζησε ποτέ στην επιφάνεια του πλανήτη μας. Είναι η πηγή ενέργειας που κινεί την ατμόσφαιρα και τον καιρό, συντηρεί τη ζωή που σέρνεται κολυμπά ή πετά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι μορφές ζωής στη Γη εξαρτώνται από το πιο κοντινό μας αστέρι, τον Ήλιο. (Για ενήλικες και για παιδιά 10+)
 • Η θεωρία της βαρύτητας του Αϊνστάιν: Η Lucia, μία φοιτήτρια του φυσικού πανεπιστημιακού τμήματος, σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του πώς δημιουργούνται τα βαρυτικά κύματα, πώς κινούνται μέσα στο σύμπαν, και πώς οι επιστήμονες τα ανιχνεύουν και τα μελετούν.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει:

 • Ουρανογραφία — αναγνώριση αστερισμών
 • Προσανατολισμός στο νυχτερινό ουρανό
 • Εισαγωγή στα κοσμικά μεγέθη
 • Επίδειξη μέσα από τηλεσκόπιο

Είναι γεγονός πως τα παιδιά ονειρεύονται πιο συχνά και πιο αγνά από τους μεγαλύτερους. Ο κόσμος του σύμπαντος είναι εκεί όχι μόνο για να τον γνωρίσουμε αλλά και για να μας υπενθυμίζει ότι ακόμη και το πιο μακρινό αστέρι του ουρανού θα είναι εκεί για να φωτίσει τα πιο βαθιά μας όνειρα!

Στα Φροντιστήρια «Έρεισμα» δεν υπάρχουν “άπιαστα” όνειρα! Καθημερινά φροντίζουμε μέσω του διαλόγου, των γνώσεων και των άρθρων μας  να δίνουμε στα παιδιά μας όλα εκείνα τα ερεθίσματα για να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2231307114

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε!

1] Πατρόκλου 25, Λαμία

2] Λιανοκλάδι

ENTER THE “ΕΡΕΙΣΜΑ” WORLD:

Facebook – https://www.facebook.com/ereismafront

Instagram – https://www.instagram.com/ereisma_front/ 

Youtube – http://bit.ly/ereismayoutube​ 

Twitter – @EreismaFront 

#ΕΡΕΙΣΜΑ #teamereisma #360 #σύμπαν #καινοτομία #εκπαίδευση #Φροντιστήριο #Λαμία #Φυσική #πλανητάριο #σύμπαν