09 Νοέ 2019

Καλή , δημιουργική σχολική χρονιά!

Στο σχολειό μου π᾿ αγαπώ!
Άνοιξε για πρώτη μέρα.
Βλέπεις τα παιδιά εκεί πέρα;
Έχουν μόνα τους ταιριάξει
χωριστά κάθε μια τάξη».

«Είσαι, βλέπω, μαθητής.
Μα στον ώμο τι κρατείς,
που με τη ματιά την πρώτη
σ᾿ έκαμα για στρατιώτη;»

«Είναι τ᾿ άρματά μου αυτά,
τ᾿ ακριβά τ᾿ αγαπητά:
Το κοντύλι μου κι η πλάκα,
το βιβλίο μου στη σάκα.

Κι έλα πια να σε χαρώ,
με ρωτάς κι αργοπορώ…
Είναι η ώρα περασμένη,
άκου, ο κώδωνας σημαίνει».

Ευάγγελος Ιωάννου

Υπάρχουν μερικά πράγματα στη ζωή μας που δεν αλλάζουν ποτέ. Έτσι κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτέμβρη, ξεκινούν τα σχολεία. Όλοι περιμένουν με αγωνία αυτή τη πρώτη μέρα στο σχολείο και στη καινούρια τάξη ,αποχαιρετώντας το γλυκό καλοκαιράκι και την ανεμελιά του.

Ο ήχος από το κουδούνι δυνατός , οι δάσκαλοι και οι καθηγητές
ξεκούραστοι και χαμογελαστοί , οι μυρωδιές από τα καινούρια τετράδια έντονες ,ταξιδιάρικες
αλλά και γνώριμες και οι μαθητές έτοιμοι να αναλάβουν το ρόλο τους.

Μια σχολική χρονιά αρχίζει , με νέους στόχους ,διαφορετικά προγράμματα, νέες δραστηριότητες και πολλές πολλές γνώσεις!

 Στην πιο «λεπτή» θέση βρίσκονται τα παντός είδους πρωτάκια.  Πρωτάκια στο νηπιαγωγείο, πρωτάκια στο δημοτικό, πρωτάκια στο γυμνάσιο και το λύκειο αλλά και πρωτάκια στην ψυχολογία οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν την Γ’ λυκείου με φόντο τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την επιτυχία σε αυτές.

Για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι εισέρχονται σε μια νέα βαθμίδα εκπαίδευσης. Αν υιοθετήσουν την άποψη ότι κουβαλάνε μαζί τους τις γνώσεις που έχουν ήδη αποκομίσει αλλά και ότι παράλληλα κάνουν μια νέα αρχή τότε τα «κέρδη» αφορούν όλους. Τους μέχρι τώρα επιμελείς μαθητές, να μην βαρεθούν με τη σκέψη της επανάληψης της διαδικασίας της εκπαίδευσης, αλλά και αυτούς που έως τώρα δεν τα έχουν πάει καλά, να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν μια δυναμική επανεκκίνηση.

Ειδική κατηγορία αποτελούν οι μαθητές της Γ’ λυκείου που πρέπει να δώσουν ό,τι μπορούν τη φετινή χρονιά για την επιτυχία τους στις εξετάσεις. Η επιτυχία είναι κατά κύριο λόγο θέμα σωστής, επιμελούς και μεθοδικής δουλειάς σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το ταξίδι  της γνώσης μόλις ξεκίνησε ..και αυτή τη χρονιά το Έρεισμα θα είναι συνοδοιπόρος σας ,με επίκεντρο εσάς , λύνοντας όλες σας τις απορίες .