25 Ιούλ 2024

Η άποψή μας για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας και ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας…

Από μικρός ήξερα τι σημαίνει οικογένεια, ζούσα σε ένα αγροτικό σπίτι, με δυο γονείς εργατικούς και μια γιαγιά σκληρή και δυνατή σαν τη πέτρα. Η ζωή την έκανε έτσι, έχασε από νωρίς τον άνδρα της και μεγάλωσε μόνη της τρία αγόρια, δουλεύοντας τα κτήματά της. Κατάφερε με πολλές δυσκολίες για εκείνη την εποχή, να σπουδάσει το έναν της γιο στην Ιατρική Σχολή. Στα άλλα δυο παιδιά της έμαθε τι σημαίνει εργασία, απόδοση και τιμιότητα. Ήταν ο άνδρας και η γυναίκα του σπιτιού, “κράτησε την οικογένειά της” όπως συνήθιζε να λέει.

Έτσι έκαναν και οι δικοί μου γονείς …”κράτησαν” και “κρατούν” την οικογένειά τους δεμένη. Δύο άνθρωποι πρότυπα για εμένα…Δούλεψαν και στηρίχτηκαν, ο ένας στη πλάτη του άλλου, σπούδασαν εμένα και τον αδερφό μου, πέρασαν φουρτούνες αλλά και χαρές, έχασαν αλλά και κέρδισαν.

Τώρα εγώ έχω τη δική μου οικογένεια, δυο ζωηρά κοριτσάκια και μια γυναίκα που στέκεται δίπλα μου σε κάθε βήμα. Συνεχίζουμε λοιπόν να “κρατάμε” ενωμένη τη δική μας οικογένεια. Μαθαίνουμε στα δικά μας παιδιά τι σημαίνει οικογένεια. Για εμάς οικογένεια σημαίνει ο ένας να κρατάει σφιχτά το χέρι του άλλου και όλοι μαζί να ζούμε λύπες και χαρές και όλοι μαζί να προοδεύουμε.

Το ίδιο ισχύει και για την άλλη μου οικογένεια, το “Έρεισμα”, γιατί και εκεί είμαστε οικογένεια, δεν μας ενώνει το ίδιο αίμα αλλά μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα.

Αφιερωμένο στις δύο οικογένειές μου…. Γιάννης Αναστασίου – Υπεύθυνος Σπουδών Φροντιστηρίων Μ.Ε. “Έρεισμα”

#ΕΡΕΙΣΜΑ #ΜΑΖΙ #γίνεται

#γεννημένοι_νικητές

#ereisma_team #ereisma_lamia #ereisma_lianokladi