08 Δεκ 2019

Διακοπές: Ένας τόσο σημαντικός και ζωτικός παράγοντας για τους καθηγητές

Διαχωρίστε το ‘κάθομαι’ από το ξεκουράζομαι

Η ξεκούραση είναι μια κατάσταση δημιουργική, ενεργητική και απαραίτητη. Είναι η περίοδος εκείνη που παίρνουμε απόσταση από την καθημερινότητα και την επανάληψή της. Τα γεγονότα της χρονιάς βρίσκουν χώρο και χρόνο ώστε να τα επεξεργαστούμε, να κρατήσουμε και να αφήσουμε ό,τι μας είναι απαραίτητο ή όχι και να ξεκουράσουμε το πρώτο σύστημα που βάλλεται όταν κάποιος εργάζεται ως εκπαιδευτικός: το νευρολογικό.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές εκτίθενται σε όγκο πληροφοριών:
α. ως προς την διδακτέα ύλη και
β. ως προς τους μαθητές,
που κάθε χρόνο ανανεώνονται και μαζί τους φέρνουν νέα δεδομένα με τα οποία ο εκπαιδευτικός πρέπει να συμβαδίσει και να ακολουθήσει για να μη χάσει επαφή . Ο εκπαιδευτικός πολλές φορές θα νιώσει στην επαγγελματική του πορεία ότι μπαίνει ‘’ γυμνός’’ μέσα στην τάξη, με δεκάδες μάτια να τον διαβάζουν, να τον αναλύουν, να τον απορρίπτουν μόνο και μόνο για να επιστρέψουν και πάλι σε εκείνον και να τον ρωτήσουν κάτι καινούργιο.

Αν και η διαδικασία της διδασκαλίας απαιτεί θάρρος, αντιμετωπίζεται (από πολλούς ) ως κάτι δεδομένο, προσπερνώντας τις δυσκολίες που περιέχει. Όλοι όσοι ασκείτε το επάγγελμα μπορείτε να αντιληφθείτε ότι όσο έρχεστε σε επαφή με τους μαθητές σας άλλο τόσο οφείλετε να πάρετε και απόσταση . Δηλαδή, όσο απαραίτητο είναι το μάθημα άλλο τόσο είναι και το διάλειμμα.

Το ευρωπαϊκό μοντέλο σχολικών διακοπών αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένα όριο στην ποσότητα πληροφορίας, όχι μόνο για τους μαθητές που παίρνουν αλλά και για τους εκπαιδευτικούς που δίνουν.

Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε την ξεκουρασή σας , να φροντίσετε τον εαυτό σας και να περνάτε χρόνο με τους ανθρώπους που θέλετε, ώστε να επιστρέψετε ανανεωμένοι και δραστήριοι για την επόμενη σχολική χρονιά.

Καλή συνέχεια διακοπών

Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε από κοντά!

  • Πατρόκλου 25, Λαμία – 2231307114
  • Λιανοκλάδι – 2231301107

Βρείτε μας & ακολουθήστε μας:

Facebook – https://www.facebook.com/ereismafront

Instagram – https://www.instagram.com/ereismafront_lamia/

Youtube – http://bit.ly/ereismayoutube​ 

Twitter – @EreismaFront 

#teamereisma

#ereisma #ereismateam #summer #vacation #relax #συντομαμαζι