Γιατί μας είναι απαραίτητες οι διακοπές;
25 Ιούλ 2024

Γιατί μας είναι απαραίτητες οι διακοπές;

Οι διακοπές πέρα από μια ευχαρίστηση και όμορφες φωτογραφίες, είναι και μια ανάγκη του ανθρώπου τόσο ψυχολογική όσο και σωματική. Η ζωή μας πια κυλάει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και δεχόμαστε συνεχείς πιέσεις και εντάσεις.

Γιατί μας είναι απαραίτητες οι διακοπές; Έρευνες έχουν δείξει ότι το στρες στη δουλειά συνδέεται με την υγεία του ατόμου (συχνά σχετίζεται με πονοκεφάλους, εξάντληση, κατάθλιψη, αϋπνία, κ.α.).

Αν δεν μπορούμε να φύγουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και οι ολιγοήμερες διακοπές, είναι αρκετές για να ξεφύγουμε από την ένταση και τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Σημαντικό είναι να αφήσουμε έστω και για λίγες ημέρες τη δουλειά στο χώρο που ανήκει και εμείς να ξεκουραστούμε. Η επαφή με τη φύση και η ξεκούραση, μπορούν να έχουν θεαματικά αποτελέσματα και να προλάβουν μια επαγγελματική εξουθένωση.

Οι διακοπές είναι μια ευκαιρία να ανακτήσουμε τις ψυχικές μας δυνάμειςνα ανανεωθούμε συναισθηματικά, να βρεθούμε πιο κοντά με αυτούς που αγαπάμε και επιτέλους να έχουμε το χρόνο και τις αντοχές να απολαύσουμε την παρέα τους. Να συζητήσουμε θέματα που μας απασχολούν και όλο τα αναβάλαμε και να επανεκτιμήσουμε την αξία τους στη ζωή μας.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  • Κλείστε το κινητό / τον υπολογιστή / την τηλεόραση: Μην αφήσετε κανέναν να σας χαλάσει την ηρεμία και τη χαλάρωσή σας. Απομακρυνθείτε από ειδήσεις και νέα που μόνο άγχος σας γεμίζουν. Μην μπείτε στον πειρασμό του υπολογιστή και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τολμήστε να δικτυωθείτε σε πραγματικό χρόνο με πραγματικούς ανθρώπους.
  • Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και ό,τι ικανοποιεί εσάς: Αν είστε με την οικογένειά σας ή με παρέα, βρείτε λίγο χρόνο για ό,τι εσείς έχετε πραγματική ανάγκη. Είτε λέγεται ύπνος, είτε μια βόλτα στην παραλία, είτε για να διαβάσετε ένα βιβλίο. Φροντίστε τις ανάγκες σας!
  • Τολμήστε να κάνετε κάτι διαφορετικό…ένα σπορ, μια γνωριμία….: Κάντε κάτι που σας ικανοποιεί! Για παράδειγμα, παίξετε ρακέτες, βόλεϊ! Δοκιμάστε κάτι που πάντα θέλατε π.χ. θαλάσσιο σκι, kite surf. Τολμήστε να κάνετε γνωριμίες και να συσχετιστείτε με καινούργιους ανθρώπους. Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν κάτι ενδιαφέρον να μας πουν.
  • Απομακρύνετε σκέψεις που σας πιέζουν (οικονομικές, επαγγελματικές, προσωπικές): Για λίγες ημέρες η πραγματικότητα μπορεί να περιμένει, όχι όμως και ο εαυτός σας, που όλο το χρόνο αντέχει και υπομένει. Δώστε του λίγες ημέρες αναζωογόνησης, ώστε να τον έχετε σύμμαχο για τον υπόλοιπο χρόνο.

Η σχολική χρονιά οδεύει προς τη λήξη της. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί, μετά από μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά χρειάζονται ένα διάλλειμα.

Τα παιδιά του Γυμνασίου και του Δημοτικού, θα έχουν περισσότερο χρόνο να απολαύσουν τα οφέλη των διακοπών. Ωστόσο, και οι μαθητές του Λυκείου, μετά τη Θερινή τους προετοιμασία, θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να “γεμίσουν τις μπαταρίες τους” για τη νέα χρονιά. Σε αυτό το διάλλειμα που θα κάνουν, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια μικρή επανάληψη μέσω των Online Lessons, που προσφέρουν τα Φροντιστήρια “ΕΡΕΙΣΜΑ” και αποτελούν το “κλειδί” για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Τέλος, ακούστε ΕΔΩ τα PODCAST που ετοιμάζουμε για εσάς! Είμαστε σίγουροι ότι σας ενδιαφέρουν!

T: 2231307114 (Πατρόκλου 25, Λαμία)

Τ: 2231301107 (Λιανοκλάδι)

ENTER THE “ΕΡΕΙΣΜΑ” WORLD:

https://www.facebook.com/ereismafront — Facebook

https://www.instagram.com/ereisma_front/ — Instagram

http://bit.ly/ereismayoutube​ — Youtube

#togetherbetter #ereisma_team #ΕΡΕΙΣΜΑ #διακοπές #φροντιστήριο #εκπαίδευση #καινοτομία #ψυχολογία #Λαμία #θερινά_μαθήματα