19 Ιούν 2024

Αγαπάς τα Μαθηματικά ;

Τα Μαθηματικά αποτελούν ένα από τα βασικά μαθήματα σε όλα τα χρόνια της μαθητικής πορείας ενός παιδιού. Πρόκειται για ένα μαγικό κόσμο γεμάτο σύμβολα, αριθμούς και παραστάσεις. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά! Είναι η «τελειότερη γλώσσα» που βασίζεται στη λογική και την απόδειξη. Τα Μαθηματικά είναι η «δίπλα μας» σε κάθε τι που παρατηρούμε , σε κάθε τι που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Αγαπάς τα Μαθηματικά ;

Αγαπούν όλοι οι μαθητές όμως τα Μαθηματικά; Στην ερώτηση αυτή η απάντησης είναι όχι. Τι θα λέγατε όμως αν υπήρχε ένας τρόπος ώστε όλα τα παιδιά να βρίσκουν το δικό τους μαθηματικό μονοπάτι; Ένα σύγχρονο εργαλείο που μπορεί να τα βοηθήσει όχι μόνο να αγαπήσουν τα μαθηματικά αλλά και να εντοπίσουν τις αδυναμίες τους είναι το MathPro Test .

Το MathPro Education είναι η σύγχρονη, εναλλακτική, καινοτόμα κι επιτυχημένη εκπαιδευτική πρόταση διδασκαλίας των Μαθηματικών με βάση τα διαφορετικά προφίλ μάθησης των παιδιών. Aπευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας, ειδικούς, ερευνητές, σχολεία και κέντρα εκπαίδευσης μαθηματικών.

Το MathPro Education βασίζεται στην παιδοκεντρική εκπαιδευτική φιλοσοφία που τονίζει τη διαφορετικότητα κάθε παιδιού και αναγνωρίζει ότι κάθε παιδίέχει διαφορετικά δυνατά γνωστικά στοιχεία γενικά και στα μαθηματικά ειδικά, τα οποία και οικοδομούν το προσωπικό του προφίλ μάθησης των μαθηματικών. Στον πυρήνα του MathPro Education βρίσκεται η αρχή ότι κάθε παιδί μπορεί να μάθει και να αγαπήσει τα μαθηματικά, αρκεί να τα διδαχτεί με τον τρόπο που του ταιριάζει, δηλαδή με τον τρόπο που τα καταλαβαίνει καλύτερα.

Το MathPro Education περιλαμβάνει:

  • Το MathPro Test (Τεστ Μαθηματικού Προφίλ & Δυσαριθμησίας ) , το πρώτο σταθμισμένο ψηφιακό εργαλείο αξιολόγησης μαθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών Α΄ έως Στ΄ Δημοτικού. Με βάση αυτό μπορεί ένας ειδικός ή ένας εκπαιδευτικός να διερευνήσει κατά πόσο οι μαθηματικές δεξιότητες ενός παιδιού είναι οι αναμενόμενες για την ηλικία του κι ένας ειδικός να σκιαγραφήσει λεπτομερώς το προφίλ μάθησης κάθε παιδιού στα Μαθηματικά με σκοπό να ανιχνεύσει τα παιδιά που πιθανώς αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ειδικού τύπου (Δυσαριθμησία) αλλά κι εκείνα που είναι χαρισματικά στα Μαθηματικά.
  • Το MathPro Training , που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή σεμιναρίων και εργαστηρίων με στόχο την επιμόρφωση γονιών, εκπαιδευτικών και ειδικών στον τομέα της αποτελεσματικής διδασκαλίας των Μαθηματικών σε παιδιά που αγαπούν τα μαθηματικά ή σε παιδιά που δυσκολεύονται στα Μαθηματικά λόγω σχολικών κενών ή Μαθησιακών Δυσκολιών, ειδικών (Δυσαριθμησία) ή μη.
  • To ΜathPro E-learning που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά video – animations που παρουσιάζουν διαφοροποιημένες στρατηγικές διδασκαλίας των βασικών μαθηματικών εννοιών και διαδικασιών , πολυάριθμα φύλλα εργασίας σε εκτυπώσιμη μορφή , διαδραστικά κουίζ διαβαθμισμένης δυσκολίας με στόχο τη βαθύτερη κατανόηση , καθώς και μια σειρά βιβλίων για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς, που προτείνουν μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και με απλά καθημερινά υλικά (νομίσματα, τραπουλόχαρτα, μετροταινία) εναλλακτικές στρατηγικές διδασκαλίας των βασικών Μαθηματικών εννοιών και διαδικασιών
  • Το MathPro Research, που περιλαμβάνει τα απαραίτητα ερευνητικά εργαλεία για επιστήμονες που επιθυμούν να εντοπίσουν δείγματα μαθητικού πληθυσμού με μέση, χαμηλή ή υψηλή επίδοση στα μαθηματικά ή να μελετήσουν συγκεκριμένου τύπου μαθηματικές δεξιότητες των παιδιών ή να διεξάγουν έρευνες παρέμβασης με βάση το μαθηματικό προφίλ των συμμετεχόντων της έρευνας.

Το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί το MathPro Education από τις υπόλοιπες μεθόδους διδασκαλίας είναι ότι προτείνει με βιωματικό τρόπο εναλλακτικές στρατηγικές διδασκαλίας των μαθηματικών εννοιών και διαδικασιών κι επιπλέον διαφορετικούς τρόπους επίλυσης μαθηματικών ασκήσεων και προβλημάτων, απομυθοποιώντας τη μία μέθοδο διδασκαλίας και τον έναν τρόπο επίλυσης, που συχνά  αποθαρρύνουν ακόμα και τα παιδιά που αγαπούν τα Μαθηματικά, όταν δυσκολεύονται να ακολουθήσουν πρακτικές που δε συνάδουν με το προφίλ τους και συχνά δεν καταλαβαίνουν.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα που είναι κατάλληλο για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα της σχολικής τους επίδοσης στα Μαθηματικά. Είναι κατάλληλο για παιδιά που δυσκολεύονται στα Μαθηματικά, για παιδιά που αγαπούν τα Μαθηματικά, αλλά δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον τρόπο του δασκάλου κι έτσι φαινομενικά «αποτυγχάνουν», αλλά και για παιδιά που οι επιδόσεις τους είναι εξαιρετικά υψηλές για την ηλικία τους κι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους.

Το MathPro Education μπορεί να βοηθήσει κάθε παιδί με πολλούς τρόπους. Αρχικά μέσω του MathPro test ο εκπαιδευτικός ή ο ειδικός μπορεί:

  • να σκιαγραφήσει το ατομικό προφίλ μάθησης του παιδιού, δηλαδή να βρει πώς πρέπει να διδάξει όλους τους μαθητές του για να μάθουν αποτελεσματικότερα
  • να εντοπίσει τα παιδιά που χρειάζονται εξειδικευμένη διδασκαλία λόγω πιθανών μαθησιακών δυσκολιών ή λόγω κενών από προηγούμενες τάξεις
  • να βρει παιδιά που πραγματικά έχουν εξαιρετική επίδοση στα Μαθηματικά και χρειάζονται μια αντίστοιχη τροποποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος προκειμένου να μη βαριούνται μέσα στην τάξη. Στη συνέχεια μέσω της σειράς βιβλίων MathPro Books κάθε μαθητής μπορεί να βρει υλικό που να ταιριάζει στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει καλύτερα.

Στα Φροντιστήρια “ΕΡΕΙΣΜΑ” η αγάπη για τη δουλεία μας μάς δίνει κίνητρα να εξελισσόμαστε και να ακολουθούμε  τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους. Γι’ αυτό παρέχουμε το MathPro Test  σε όσα παιδιά το επιθυμούν με τη βοήθεια του πιστοποιημένου συνεργάτη μας. Πάντα δίπλα σας! Πάντα μπροστά στις εξελίξεις!

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας: 2231307114

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε!

1] Πατρόκλου 25, Λαμία

2] Λιανοκλάδι

ENTER THE “ΕΡΕΙΣΜΑ” WORLD:

Facebook – https://www.facebook.com/ereismafront

Instagram – https://www.instagram.com/ereisma_front/ 

Youtube – http://bit.ly/ereismayoutube​ 

Twitter – @EreismaFront 

#ψυχολογία #εκπαίδευση #μαθηματικά #καινοτομία #εξέλιξη #φροντιστήριο #ΕΡΕΙΣΜΑ #Λαμία #teamereisma #mathprotest