χριστούγενα δέντρο παιδί
12 Σεπ 2021

Άραγε πώς μυρίζουν τα Χριστούγεννα;

Μέρες γιορτής και ήδη οι πόλεις φοράνε τα γιορτινά τους και ο κόσμος ξεχύνεται για να απολαύσει το θέαμα. Σε κάθε γωνιά αντικρίζει κανείς φωτάκια και στολίδια, μία εικόνα που σε γεμίζει χιλιάδες συναισθήματα. Η περίοδος που όλοι γινόμαστε παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας…έφτασε!

Τα Χριστούγεννα δεν είναι τυχαία η  αγαπημένη γιορτή όλου του χρόνου. Σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή τις παραδόσεις, τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν μια περίοδο εορτασμού, θετικού κλίματος και επανένωσης με αγαπημένα πρόσωπα. Και μόνο στο άκουσμα μιας χριστουγεννιάτικης μελωδίας, μπορεί να αλλάξει η διάθεσή μας.

Με τα Χριστούγεννα συμβαίνει το εξής παράδοξο…

Όταν είμαστε παιδιά, ανυπομονούμε να έρθουν. Μόλις μπούμε στην εφηβεία αρχίζουμε να τα βαριόμαστε, καθώς περιλαμβάνουν πολλά οικογενειακά τραπέζια και όταν πια μεγαλώσουμε και κάνουμε τα δικά μας παιδιά, μας πιάνει μία τρομερή νοσταλγία και συγκίνηση.

Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά έχουν πάντα τον τρόπο να απολαμβάνουν τη στιγμή και να χαίρονται την κάθε γιορτή. Τα Χριστούγεννα συγκεκριμένα τα λατρεύουν γιατί…

 1. Το σπίτι είναι στολισμένο και θυμίζει μία τεράστια Παιχνιδούπολη.
 2. Έχουν την “άδεια” να απολαμβάνουν περισσότερα γλυκά και λιχουδιές.
 3. Δεν ξυπνούν καθημερινά για το σχολείο και απολαμβάνουν περισσότερες ώρες παιχνιδιού μέχρι το βράδυ.
 4. Περνούν περισσότερο χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά.
 5. Ξέρουν πως να διασκεδάζουν σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι, που το αντιμετωπίζουν ως μία εμπειρία χαράς, απόλαυσης, κοινωνικοποίησης και συχνά ενδιαφέροντος.
 6. Ανυπομονούν να δουν όλα τα εορταστικά θεάματα στην πόλη.
 7. Προσφέρουν σε άλλα παιδάκια ή ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Όμως, δεν περιμένουν όλοι να έρθουν τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν άνθρωποι που θα περάσουν αυτές τις μέρες μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είτε γιατί βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά, είτε γιατί κάποιο δικό τους πρόσωπο έχει φύγει από τη ζωή. Και γι’ αυτούς τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως πρώτα. Κάτι θα λείπει. Για εκείνους είναι μέρες μελαγχολίας και νοσταλγίας. Έχουν ανάγκη από ένα θαύμα, λίγη ελπίδα, λίγη ζεστασιά και πάνω απ’ όλα λίγη αγάπη.

Όλοι θέλουμε να αγγίξουμε λίγο από τη μαγεία της παιδικής αθωότητας αυτών των ημερών και να πιστέψουμε ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να εκπληρώσει κάθε βαθιά επιθυμία μας.

 • Το θετικό κλίμα των ήμερων βοηθάει στην ψυχική ανάταση.

Ο όμορφος στολισμός και το πνευματικό κλίμα των ήμερων πλημμυρίζει τους ανθρώπους με αισιοδοξία. Η μονοτονία της ρουτίνας αλλάζει και το κλίμα γίνεται πιο εύθυμο.

 • Η κοινωνική προσφορά αγάπης είναι η μετάβαση από το εγώ στο εμείς.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων προστάζει την αλληλεγγύη και την προσφορά. Η προσφορά χαράς, η οποία επιβραβεύεται μέσα από ένα χαμόγελο και όχι από υλική ανταπόδοση, κρύβει όλο το νόημα των Χριστουγέννων. Η προσφορά αγάπης  σημαίνει ενεργός και συνειδητοποιημένος πολίτης, με αγάπη για τον διπλανό του.

 • Κάντε δώρα, κάνει καλό!

Τα δώρα είναι ένδειξη γενναιοδωρίας και εκτίμησης και κάνουν χαρούμενους τους παραλήπτες τους. Ωστόσο, θετική επίδραση έχουν και σε αυτούς που τα προσφέρουν, καθώς μας κάνουν να είμαστε πιο ικανοποιημένοι, κοινωνικοί και χαρούμενο. Ένα δώρο που διαλέχτηκε με αγάπη κάνει τον παραλήπτη του να αισθάνεται σημαντικός και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση τόσο του ίδιου όσο και του δωρητή.

 • Καναπές, κουβέρτα, ταινία!

Οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες είναι συνήθως αφηγήσεις για αξίες: αγάπη, ελπίδα, ευγνωμοσύνη και καλοσύνη. Μέσω μιας διαδικασίας που οι ψυχολόγοι ονομάζουν transportation, όταν βλέπουμε χριστουγεννιάτικες ταινίες, υποσυνείδητα έχουμε την επιθυμία να εφαρμόσουμε αυτές τις θετικές αξίες στην πραγματική ζωή.

Τα Χριστούγεννα δεν εξαφανίζουν έτσι..μαγικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος. Όμως, δημιουργούν μια ευχάριστη συνθήκη, ώστε κάποιος να μπορέσει να αποστασιοποιηθεί από τις αρνητικές του σκέψεις. Όταν η δράση ακολουθεί το συναίσθημα, τότε ο άνθρωπος μπορεί να απεγκλωβιστεί πιο εύκολα απ’ ό,τι τον επηρεάζει αρνητικά.

Στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης «Έρεισμα» τονίζουμε στους μαθητές μας ότι τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα ξεκινάνε από μέσα μας, βάζοντας φως στην ζωή και την ψυχή μας, αγαπώντας τον συνάνθρωπο μας!

Μετά από δυο χρόνια στολίσαμε φέτος ξανά, με όλους τους μαθητές μας, το δέντρο μας και στα δυο φροντιστήρια, γεμίζοντας αγάπη και αισιοδοξία, θέτοντας ξανά νέους στόχους! Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος μας ως εκπαιδευτικοί!

Για εμάς, λοιπόν, κάπως έτσι “μυρίζουν” τα Χριστούγεννα..!

Καλές γιορτές σε όλους!

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας: 2231307114

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε!

1] Πατρόκλου 25, Λαμία

2] Λιανοκλάδι

ENTER THE “ΕΡΕΙΣΜΑ” WORLD:

Facebook – https://www.facebook.com/ereismafront

Instagram – https://www.instagram.com/ereisma_front/ 

Youtube – http://bit.ly/ereismayoutube​ 

Twitter – @EreismaFront 

#christmas #love #kids #φροντιστήριο #ΕΡΕΙΣΜΑ #Λαμία #γιορτές #αγάπη